Wednesday, May 5, 2010

Simbol Korporat Illuminati : Automobil

Boleh dikatakan hampir semua syarikat-syarikat kenderaan automobil di dunia adalah milik Illuminati. Di bawah ini disenaraikan beberapa darinya dan perhatikan logo-logo mereka dengan teliti. Logo-logo yang mereka gunakan sesuai dengan aqidah atau pegangan mereka yang masih memuja dewa-dewi kuno sehingga kini.


Logo dengan bentuk mata satu
Mata satu adalah simbol yang paling popular yang digunakan oleh mereka. Mereka memuja sesuatu yang dikenali sebagai ‘the supreme being’ / ‘the All-Seeing Eye’.
 
 
 
                                                   The Eye of Horus
 
 
Ford
 
Toyota
Logo dengan bentuk perisai anti-kristus
 
Porsche
Ferrarri
 
Dodge – Siap ada kepala kambing di dalam bentuk perisai tersebut
 
Peugeot – Pernah menggunakan logo perisai, tetapi logo terbaru hanya singa berjalan
 
Lamborghini
 
Logo dengan bentuk planet SATURN
Saturn di dalam mitos Roman kuno  ialah DEWA / TUHAN PERTANIAN. Ibunya bernama Helen / Hel. Dia berkahwin dengan Ops. Anak-anaknya bernama Ceres, Jupiter, Veritas, Pluto, dan Neptune.  Orang-orang Greek memanggil Saturn sebagai Kronos.
 
Land Rover – Perhatikan di antara perkataan Land dan Rover, ada seperti gelang yang mengelilingi planet Saturn. Juga bentuk luaran dengan bentuk ellipse seperti mata.
 
Nissan
 
Datsun
 
Logo dengan bentuk sayap
Asalnya diambil dari simbol ‘the Winged Sun’ atau matahari bersayap. Ia kadang-kadang dikenali sebagai Behedeti, iaitu nama Horus (dewa Mesir kuno) anak kepada Isis.
 
Bentley
 
 Aston Martin

Logo dengan bentuk bintang
Bintang ada beberapa jenis yang digunakan oleh Illuminati. Dan masing-masing dengan maksud tertentu.
Subaru – Ada 6 bintang di dalam bentuk ellipse yang seakan mata satu itu. Bintang 4 point atau bintang matahari, menunjukkan maksud amaran yang serius dan sungguh-sungguh.
 
Pontiac
 
Chrysler – Logo lama berbentuk sayap, logo baru berbentuk bintang 5 point dan hexagon
 
Mercedes-Benz – Menggunakan bintang 3 point
 
Logo dengan bentuk piramid
Piramid juga adalah antara yang paling popular digunakan oleh mereka. Piramid merupakan binaan-binaan bangunan besar yang dibina oleh nenek-moyang mereka dahulu.
 
Mitsubishi – Logonya merupakan 3 pancaran cahaya matahari yang membentuk sebuah piramid.
 
Citroen
 
Logo berbentuk seperti burung hantu
Simbol burung hantu biasa digunakan oleh Bohemian Club, salah satu perkumpulan rahsia atau ‘secret society’  di bawah Illuminati.
 
Mazda – Ahura Mazda berasal dari bahasa Avestan yang memberi maksud nama kepada pencipta yang tidak diciptakan iaitu TUHAN mereka yang menganut agama Zoroaster.
 
Logo berbentuk simbol Mars
Mars iaitu nama yang digunakan kepada sebuah planet berasal dari bahasa Roman iaitu yang bermaksud DEWA / TUHAN PERANG.  Dia ialah anak kepada Juno dan Jupiter.  Mars pada mulanya dipanggil DEWA KESUBURAN dan TUMBUH-TUMBUHAN.  Kemudiannya terlibat dengan peperangan dan seterusnya dipanggil sebagai DEWA PERANG.
 
Volvo
 
dan banyak lagi..........
 
Wallahu a'lam
 
 
  
  
 
   

0 comments: