Monday, September 27, 2010

Ade Satu Celita


Hai, boleh sayer kenal..sayer tertarik dengan perwatakan sopan awak, da lamer sayer perhati awk, awk budak baik & tertarik ngan tudung labuh awk……sayer harap kiter boleh berkenalan....ukhwah fillah eh orang kater… sayer x pandai sangat arab… 

Terima kasih menerima sayer, sayer akan try sedaya mungkin menjaga awak dan mengikut syariat,sayer tau sayer bukan baik, tp sayer sentiasa cuber terbaik untuk awak…

Ingat tau, keluar jaga aurat, jangan bagi orang nampak… kuar ngan kekawan tau, balik kontek.. sayer doakan awk... 

Awak, nape x kontek sayer, sayer risau awak kuar lelamer…ye...sayer x der hak, sayer tau sayer percaye awk, tp sayer x tau nak kater mcmmaner, kiter x bertemu selalu, just nampak dari jauh jer kan…tp sayer rase awk mcm berada depn sayer…

mungkin nie yang orang kater cinta kot, wak, wak cinta sayer? x nak bagitau... tp sayer tau awak cinta sayer… awk da malu nak jalan tempat sayer lepak sebab malukan… hehehe…tq. ..sayer cinta awk…

Awak, selain family, wak sayang siaper? saper sayer dalam hati awk? Awak, dari kawan kiter just panggil sayer awk jer, mcm sayer x istimewa untuk awk jer..sayer teringin gak nak jadi mcm kawan sebilik sayer nie, panggil sayang… bolelah, bukan salah pun, just panggilan jer…tq sayang…

Yang, kekadang sayer tengok ayg nie mcm x percayer sayer je,,, yela, sayer just tanyer awk pakai ape jerkan ;( hehehe… yer tq bgtau, makin sayang sayer kat awk…

Yang, sayer nak ayang tau, ayang lah segalanyer untuk sayer, sayang la pemberi semangat untuk sayer…
yang, sayer harap ayang & sayer x der rahsia lg…jgn risau, ini kan membuktikan sayer take care ayang kan… so, jangan risau k, yer… sayer akan jaga rahsia kiter… just msg je kan…

Ayang dah lamer kiter msg, boleh x kite jumper? yer… ayang bawa lah kekawan k,,, tq yang…
Tq panggil sayer ngan panggilan abg,,, abg tunggu da lamer da... abg tau, kiter x leh pakser dalam perhubungan. ..
Ayang, wat pe 2, nak cakap cikit, naper ayang bawa satu batalion nak jumper abg?? ayang x percayer abg eh…. 

Ayang kiter jumper k,,, abg suka ayang pakai tudung yang sayer beli 2, yang mcm wardina 2, bukan ayang x cantik, just makin cantik,,,,nipis sikit jer..kiter jumper nanti ayang bawa la sorang jer k…

Ayang, abg nak mintak maaf dengan aper yang jadi… abg td tersentuh jari ayg, tq yang, tol ckp ayang, tersentuh x per…makin la tebal cinta abg kat ayang..

Ayang suker jumper abg?tq yang, td cian tengok kawn ayang duk je diam,…yer. .. nanti abg bawa kawn abg, leh dier borak kan…yang, abg suker tngk mater ayang, malu-malu lak dier,,,ayang td cantik…

Tq jumper td,ayang cantik… abg romantik pun salah ker? suker abg romantik eh, td jumper da berani tenung abg…. tq…. tengk kwn ayang n kawan abg mcm melekat jer… senang la kiter jumper… tengk, Allah memberkati kiter…ayang da solat? doakan abg sekali k…

Ayang, just nak tanyer… ayang cintakan abg berape peratus?aper tandanyer? 50% je…yang, nak tanyer, rambut ayang pnjng x, just terpikir..
Td terbeli tudung pendek, ,,, yang bg kat ayang tu…yang, bg lah gmbr ayang special untuk abg pakai tudung 2…cantiknyer ayang…gmbr nie abg wat wallpaper hp…

Ayang, cintakan abg berape peratus?sepenuh hati? tq!!!!!!! I love u sayang….

Ayang, da lamer kiter couple, x kan abg pegang tangan nak mara, ayang kan milik abg…tq paham abg…
kater ayang cintakan abg sepenuh hati… kalu ayng cintakan abg aper buktinyer yang......
-----------------------------------------------------------------------
Adakah anda salah seorang yang tersenyum apabila membaca
perenggan-perenggan di atas? Saya adalah salah seorang yang tersenyum.

Senyum...
tersebut yang pada mulanya rasa suka bertukar menjadi benci. 

  
Senyum...
bertukar pada pemikiran. Berfikir akan sebuah lagi sifat-sifat najis
yang berada di dalam diri kita semua.
Percaya ataupun tidak, ayat-ayat najis di atas turut digunakan oleh
individu yang mengaku memperjuangkan Islam dan mengaku berdakwah.,

Menjadi taik, menjadi najis kepada perjuangan Islam. Atas
kesedaran betapa kotornya najis ini, maka ia perlu di istinjak!
Jika di lihat rentetan perenggan di atas, ia adalah satu proses
merosakkan masa depan seorang Islam. Setelah barangkali melakukan
istikharah (istikharah taik kucing), maka dia membuat keputusan
melepaskan akidah Islam bagi meneruskan agenda hidupnya yang dirasakan amat seronok dan amat termotivasi iaitu cinta!

Seronoknya bercinta. Semua orang tahu. Ramai yang telah dan sedang mengalaminya. Namun, ramai yang terlupa, nikmat berjuang bukanlah dibuktikan melalui rasa seronok, rasa riang, rasa gembira, rasa suka. Nikmat Cinta memang dibuktikan dengan perkara tersebut, tetapi berlainan pula dengan nikmat berjuang. Nikmat berjuang yang sebenar adalah ketika mana seorang pejuang itu diuji oleh Allah dengan sesuatu ujian. Berjuang dirasakan amat indah apabila ditentang, di halang dengan pelbagai rintangan. Itulah nikmat berjuang! Sama sekali bukan hanya sms-sms ’selamat berjuang’ daripada seorang kekasih. Bukan sms peneman di kala hadir ke program. Bukan sms peringatan ketika dalam perjalanan ke program. Bukan bukan dan bukan! Itu bukan berjuang. Itu bercinta! 

Sedarlah..........ada cinta agung yang perlu dicari dahulu..Cinta yang tidak pernah mengecewakan sesiapa pon yang mencarinya!! Itulah.........Cinta Ilahi.

5 comments:

syarfinas said...

"3 prkra yg sesiapa ada (ketiga-tiga prkra itu) padanya nescaya dia memperolehi kemanisan iman:
1-mencintai Allah dn Rasul-Nya melebihi sgalanya.
2-mncintai mnusia smta2 krna Allah.
3-bnci kmbali kpd kekufuran(maksiat) sbgmna dia bnci dicampakkn ke dlm nraka."
~HR al-Bukhari dan Muslim~

Peminat Katie Holmes said...

aku pun minat budak baik2, sopan2x.

V.I.Princess said...
This comment has been removed by the author.
syahir abu sahmah said...

mudah2an dijauhkan saudara2 kita dari perihal begitu..

nota santai yg punyai msg tegas..
jzkk akh atas perkongsian ini..

maya said...

novel cinta islamik macammana?
x da maksiat atau lagha?
islam terima?